Grevă și manifestații în stradă în Catalonia

Mare parte din populaţia regiunii Catalonia nu a mers la muncă azi ca o nouă formă de protest faţă de actele de violenţă ale poliţiei spaniole înregistrate duminică, în ziua organizării referendumului pentru independenţă.

Numeroși manifestanți au ieșit în stradă sau au blocat străzile.

„ Greva e urmărită de mai mult de jumătate de populație, străzile sunt blocate și lumea e în stradă. Din partea noastră există în continuare mesajele pe WhatsApp și prin rețele de socializare să insistăm că niciodată, nimeni să nu folosească violența. Că violența a venit doar din partea poliției spaniole.” a declarat Xavier Mir Oliviers, un catalan vorbitor de limba română.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Pe rețelele de socializare, catalanii au fost chemați în această seară la ora 18, ora locală să se adune în fața Primăriilor.

Este de asemenea posibil ca boicotul angajaților să continue și mâine.

Astăzi doar Aeroportul El Prat din capitala catalană şi traxiurile operează în mod normal. Boicotul a afectat transportul în comun.

Potrivit presei, cel puţin 24 de baraje rutiere au fost semnalate în întreaga Catalonie, care provocau ambuteiaje importante.

Și portul Barcelona a intrat în grevă. Cluburile de fotbal FC Barcelona, Espanyol Barcelona şi Girona au anunțat că se vor alătura protestului.

Sagrada Familia, cea mai importantă atracţie turistică din oraş, şi-a închis porţile pentru vizitatori.

Aproape 900 de cetăţeni şi 33 de poliţişti au fost răniţi în confruntările de duminica trecută din zona secţiilor de votare pentru controversatul referendum.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS