Confidenţialitate

Greva profesorilor continuă. Discuții fără rezultat la Palatul Victoria

Greva cadrelor didactice va continua și mâine, au anunțat liderii sindicatelor din Educație după discuțiile de la Palatul Victoria. „Nu am primit o propunere cu care să fim mulțumiți” a declarat Anton Hadăr, președintele Alma Mater. Acesta spune că în acest ritm nu vede un final al grevei săptămâna aceasta.

Simion Hancescu: „Guvernul a promis că va face niște calcule. Nu știm nimic concret deocamdată ce se va întâmpla. I-am invitat mâine la o ședință pe care o avem cu liderii din țară, poate mâine vin cu o surpriză, dar azi nu avem nimic concret pentru a spune oamenilor, motiv pentru care greva continuă”.

Jurnalist: Ce tip de calcule va face Guvernul?

Simion Hancescu: „Este treaba lor. Nu știm ce… poate au o surpriză”.

Jurnalist: Nu este niciun indiciu în acest sens?

Simion Hancescu: „Nu”.

Jurnalist: Unde îi invitați?

Simion Hancescu: „La sediul FSLI va fi o ședință a tuturor liderilor celor trei federații și am invitat conducerea Guvernului”.

Jurnalist: La ce oră?

Simion Hancescu: „La orele 16:00”.

Jurnalist: Cine va veni acolo?

Simion Hancescu: „Nu știm. Invitația este către premier, domnul Ciolacu, domnul ministru al Finanțelor, ministrul Muncii”.

Jurnalist: Practic, este o a doua rundă de negocieri…

Marius Nistor: „Greva continuă, deocamdată”

Marius Nistor: „Permiteți-mi să fac o corecție: La ora 17:00. Noi începem ședința la 16:00 și la ora 17:00 sunt invitați ministrul Educației, ministrul Muncii, ministrul de Finanțe și domnul prim-ministru și domnul Marcel Ciolacu”.

Jurnalist: Continuați greva?

Marius Nistor: „Greva continuă, deocamdată. V-am spus de atâtea ori: Singurii în măsură să ia decizia încetării ei sunt colegii noștri. Poate mâine, persoanele invitate, factorii decidenți, vor veni cu o soluție care să fie acceptabilă pentru colegii noștri”.

Jurnalist: Ce înseamnă o soluție?

Marius Nistor: „O soluție la problemele noastre”.

Jurnalist: În ce condiții ar înceta această grevă?

Marius Nistor: „În condițiile în are soluția cu care va veni Guvernul este aceptată de către colegi”.

Jurnalist: Cu ce veți fi de acord?

Marius Nistor: „Nu este vorba de acceptul meu. Noi discutăm despre liderii din țară, care la rândul lor vor trebui să-și consulte liderii și membrii de sindicat”.

Jurnalist: Ați avut azi alte propuneri în afară măsurile de 1000 de lei?

Marius Nistor: „A fost doar o discuție informală și faptul că vor căuta soluții”.

Foto: Shutterstock

Citește și: Președintele Federației Părinților: „Nu considerăm util ca această grevă ar trebui să continue. Examenele pot fi amânate. Nu are voie nimeni să se joace cu un an din viața acestor elevi” | VIDEO