Grevă în transporturile publice olandeze

Ministerul Afacerilor Externe informează românii care călătoresc sau tranzitează Olanda că Federația Națională a Sindicatelor (FNV) organizează, marți, o grevă de 24 de ore.

„Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Regatul Țărilor de Jos că Federația Națională a Sindicatelor din Olanda (FNV) a anunțat greve, pe întreg teritoriul Olandei pentru marţi, 28 mai 2019, pentru 24 de ore, începând cu ora 4:00. La acțiunile greviste anunțate vor participa: personalul din transportul public; angajați ai căilor ferate; angajați ai transportului public de suprafață; personalul maritim navigant”, potrivit unui comunicat.

Sursa citată mai spune că „aeroportul Schiphol anunță că va fi inaccesibil cu transportul public în intervalul de timp menţionat, circulația de suprafață fiind limitată doar la transportul pe calea ferată, între Hoofddorp, Schiphol, Amsterdam Lelylaan, Amsterdam Sloterdijk și Gara Centrală din Amsterdam, cu patru garnituri de tren/oră, în intervalul de timp 05:00 – 21:00 din data de 28 mai 2019. Se recomandă călătorilor planificarea din timp a călătoriilor și consultarea paginilor web ale companiilor de transport: https://www.schiphol.nl/en; https://www.ns.nl/en; https://9292.nl/en”.

MAE amintește cetățenilor români că pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Haga: + 31 (0) 70 354 15 80; + 31 (0) 70 322 86 12; +31 (0) 70 331 99 80, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Regatul Ţărilor de Jos: + 31 (0) 6 22 82 33 00 și telefonul de urgenţă al secţiei consulare: +31 (0) 651 596 107.

De asemenea, ministerul recomandă consultarea paginilor de Internet http://haga.mae.ro, www.mae.ro<http://www.mae.ro> şi reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații şi sfaturi de călătorie.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS