Grevă de 24 de ore a piloților de la Lufthansa

 

Protestul începe din această noapte, anunță sindicaliștii.

Vor fi afectate atât zborurile interne, cât şi cele internaţionale operate de compania germana.

Aceasta este a 14-a grevă organizată de sindicatul piloților de la Lufthansa de la începutul disputei cu conducerea companiei, în aprilie 2014.

Ultimele negocieri pe teme salariale dintre patronat şi sindicat au eşuat la începutul acestei luni.

Compania aeriană a refuzat să ofere o creştere salarială mai mare de 2,5%, pe care sindicaliştii o percep ca o îngheţare a salariilor. Ei cer o majorare salarială medie de 3,7% pe an.

Piloții de la Lufthansa au decis să intre în grevă în urma eșecului negocierilor cu managementul pentru un nou contract colectiv de muncă pentru cei 5.400 de piloți și copiloți.

Greva se va întinde pe 24 de ore, începând de la miezul nopții de marți spre miercuri, și va afecta atât zborurile pe distanțe scurte, cât și cursele pe distanțe lungi, se arată într-un comunicat al sindicatului celui mai mare transportator aerian din Europa.

Compania aeriană s-a confruntat în ultimii ani cu greve repetate din partea piloților și personalului de bord în încercarea de a introduce noi măsuri de reducere a costurilor pentru a putea face față competiției crescute venite din partea noilor companii din Orientul Mijlociu, dar și din partea companiilor low cost.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS