Confidenţialitate

MAE: Angajații Lufthansa au intrat în grevă. Activitatea de pe mai multe aeroporturi din Germania este afectată | AUDIO

Personalul de la sol al companiei de zbor Lufthansa a intrat în grevă azi dimineață la ora 04:00, anunță Ministerul Român de Externe (MAE). Angajații companiei nu vor lucra până miercuri dimineață la ora 07:00. Programul curselor aeriene operate de compania Lufthansa va fi perturbat în acest interval de timp și va fi afectată activitatea de pe mai multe aeroporturi din Germania.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Potrivit MAE, greva va afecta activitatea aeroporturilor din Frankfurt, Munchen, Hamburg, Berlin, Duesseldorf, Köln și Stuttgart.

Ramura de servicii la sol se numără printre mai multe grupuri de lucrători ai Lufthansa care se află în negocieri privind creșterea salariilor.

Potrivit Reuters, aceștia solicită o creștere a salariului de 12,5% pentru 25.000 de lucrători la sol, sau cel puțin 500 de euro în plus pe lună pe o perioadă de 12 luni, plus o plată unică de 3.000 de euro pentru a compensa inflația.

Michael Niggemann, membru al consiliului executiv Lufthansa, a declarat că transportatorul german a făcut o ofertă angajațiilor de la sol pe care aceștia au respins-o.

O grevă similară a provocat anularea a 900 din 1.000 de zboruri planificate la începutul lunii februarie, afectând aproximativ 100.000 de pasageri.

Germania, cea mai mare economie a Europei, a fost lovită de o serie de greve la nivel național care au afectat călătoriile aeriene, căile ferate și transportul public.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: ASPIDES, misiunea înființată de UE pentru securitate și libertate de navigație în Marea Roșie. Belgia, Italia, Germania şi Franţa iau parte la operațiune | AUDIO