Confidenţialitate

Grevă a controlorilor de trafic aerian din Roma, Milano și Paris. Unele zboruri vor fi afectate

Grevă, joi, pe aeroporturile din Roma și Milano: va fi un nou protest al controlorilor de trafic aerian. Vor fi afectate peste 80 de zboruri. Totodată, un sfert din numărul de zboruri programate joi pe aeroportul Charles de Gaulle din Paris au fost anulate, din cauza unei greve.

De altfel, mai multe aeroporturi europene au probleme din cauza volumului mare de muncă și a numărului mic de angajați.

Ofițerii de securitate de pe aeroportul parizian spun că există riscul ca, la controlul pasagerilor, să se formeze aglomerație, din cauza lipsei de personal.

Pasagerii care știu că au curse programate din Paris –Charles de Gaulle sunt sfătuiți să verifice stadiul acestora dacă au primit notificări privind anularea ori modificarea orarului.

Din cauza unei greve, un sfert din cursele cu plecare de pe acest aeroport vor fi anulate joi dimineață.

Personalul angajat de pe aeroport cere creșterea salariilor. În ultimele luni, au fost diverse acțiuni de protest.

Și actuala grevă este parte a nemulțumirilor extinse la nivel european: mai multe aeroporturi europene s-au confruntat recent cu dificultăți în gestionarea numărului de călători – odată reluate cursele post-pandemie – din cauza lipsei de personal.

Reprezentanții aeroportului au atras atenția de la începutul săptămânii pe Twitter că, din cauza acestei mișcări sociale a ofițerilor de securitate, timpii de așteptare vor fi probabil prelungiți la punctele de control.

Paris Charles de Gaulle este cel mai mare aeroport din Franța. A fost inaugurat în 1974 și se află în localitatea Roissy-en-France, la 23 de kilometri nord-est de Paris.