Grecii vând reședințe diplomatice

După ce au decis să vândă câteva insule, grecii scot la vânzare acum clădiri și reședințe diplomatice din diverse capitale europene.

Acțiunea face parte din programul de privatizări prin care încearcă să convingă creditorii externi să continue finanţarea statului.

Potrivit unor surse citate de Bloomberg, pe lista de vânzări de active întocmită de agenţia pentru privatizări de la Atena au fost incluse proprietăţi imobiliare restricţionate anterior, precum reşedinţa consulului elen dintr-unul dintre cele mai exclusiviste cartiere londoneze.

Este vorba despre o vilă ridicată în urmă cu 115 ani, în stil victorian, cu o suprafaţă de 947 metri pătraţi.

Pe listă se află și un fost palat regal din apropierea Atenei. Palatul a fost reşedinţa familiei regale elene până în 1967 şi include 40 de dependinţe, grajduri şi un cimitir.

Totodată, guvernul elen ar putea vinde o clădire de birouri cu opt etaje, situată în Bruxelles, o altă proprietate similară, de peste 2.000 de metri pătraţi, la Belgrad, şi o proprietate de peste 1.200 de metri pătraţi în Ljubljana, capitala Sloveniei.

Grecia a promis creditorilor externi că va atrage până în 2020 fonduri de 50 miliarde euro din privatizări, jumătate din plan vizând vânzarea de proprietăţi imobiliare.