Confidenţialitate

Grecia vrea să se redeschidă pentru turiști de la 1 iulie și a pregătit o serie de propuneri

Grecia vrea să se redeschidă pentru turiști de la 1 iulie și a pregătit o serie de propuneri.

Propunerile au fost pregătite de Ministerul de Turism în colaborare cu autoritățile din sănătate din Grecia.

Pentru a se urca în avion, pasagerii vor avea nevoie de un certificat de sănătate emis cu cel mult 72 de ore înainte de zbor. Dar în aeronave nu vor fi măsuri de distanțare, planul e ca acestea să funcționeze la capacitate maximă pentru a sprijini companiile aeriene.

În privința hotelurilor, toate vor fi obligate să aibă contract cu un doctor care va stabili, prin consultații la distanță, dacă e cazul ca turiștii să fie testați de coronavirus. Prosoapele și lenjeria vor fi schimbate doar la cererea clienților. Telecomenzile vor fi acoperite cu huse de unică folosință. Vor fi elimintate aparatele de cafea din spațiile comune. Nu va exista bufet suedez.

Pe plaje, toate șezlongurile vor fi puse la distanță. Pe insula Santorini, acestea au fost delimitate cu panouri de sticlă plexiglas, în speranța că turiștii vor fi astfel mai protejați.

Tot în Grecia, de săptămâna viitoare se vor deschide mai multe destinații turistice, cum ar fi Acropolele din Atena. Rândul muzeelor va veni la mijloc de iunie, iar în iulie autoritățile speră să poată să permită și spectacolele în aer liber.