Grecia – Romania 0-1

Echipa nationala de fotbal a debutat cum nu se putea mai bine in preliminariile Euro 2016.

Capitanul Ciprian Marica a transformat in minutul 10 un penalty scos de Alex Chipciu. Tot Marica a fost eliminat pentru un al doilea cartonas galben in minutul 53. Chiar si in superioritate numerica, grecii nu au reusit sa isi creeze ocazii – cea mai mare a fost in minutul 88 cand Torosidis a trimis in bara.

Meciul s-a jucat fara spectatori pe stadionul Karaiskakis iar selectionerul Victor Piturca a admis ca a prins reprezentativa elena intr-un moment prost. El nu a mai facut niciun comentariu pe seama zvonurilor privind posibila sa plecare la echipa araba Al Ittihad insa presedintele FRF , Razvan Burleanu a spus ca dupa aceasta victorie nu ar mai avea niciun motiv sa plece. De mentionat si ca in echipa nationala au debutat Gabriel Enache de la Astra Giurgiu si stelistul Prepelita.

In celelalte meciuri din grupa, Ungaria a fost invinsa pe teren propriu de Irlanda de Nord, cu 2-1 dupa ce a deschis scorul in minutul 75 iar Finlanda a fost condusa la pauza in Insulele Feroe dar s-a impus cu 3-1. Surpriza serii a venit din Portugalia, care in absenta lui Cristiano Ronaldo a pierdut 0-1 cu Albania iar fundasul Stelei, Szukala, a marcat pentru Polonia in victoria 7-0 din Gibraltar.