Grecia refuză solicitarea ministrului de Interne din Austria să facă o vizită oficială la Atena

Grecia a refuzat solicitarea ministrului de Interne din Austria, Johanna Mikl-Leitner, să efectueze o vizită la Atena. Oficialul austriac solicitase acest lucru pentru a discuta despre tensiunile dintre Grecia și Austria, care au izbucnit la o zi după ce ambasadorul grec din Viena a fost chemat în ţară.

Surse diplomatice din Ministerul de Externe al Greciei citate de agenţia ANA-MPA, au spus că vizita nu va fi permisă până când sancţiunile aplicate Greciei nu vor fi înlăturate. Ieri, ministerul grec de Externe i-a solicitat ambasadorului grec în Viena, Chryssoula Aliferi, să revină în ţară pentru a participa la consultările care vizează decizia Austriei de a exclude Grecia din cadrului unui summit pe tema migraţiei.

Austria a organizat, miercuri, un summit pe tema migraţiei la care au participat doar ţările balcanice. De la această întâlnire Grecia a fost exclusă.

Oficialii greci cred că Austria încurajează o serie de restricţii impuse de ţările balcanice pentru a limita fluxul de imigranţi care le tranzitează pentru a ajunge în vestul Europei. Între măsurile luate se află și închiderea frontierelor pentru migranți. Acest lucru ar putea declanşa o criză umanitară în Grecia.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS