Confidenţialitate

Grecia redeschide magazinele și relaxează restricțiile | AUDIO

Grecia va redeschide magazinele şi va relaxa restricţiile legate de petrecerea timpului liber, în ciuda unui număr încă ridicat de contaminări şi decese legate de COVID-19.

În cea mai recentă raportare, Grecia a înregistrat 76 de decese din cauza COVID-19 şi peste 3.600 de noi contaminări în 24 de ore.

În afară de marile magazine, și centrele comerciale și cele de vânzare cu amănuntul se vor redeschide luni, anunță autoritățile elene. Deplasările cu mașina vor fi, din nou, permise, pe distanțe scurte, în week-end, pentru familii sau grupuri de până la trei persoane, pentru exerciții fizice sau activități în aer liber. Aproape 1.600.000 de doze de vaccin au fost administrate în prezent, în țară, unde peste 580.000 de greci au primit deja a doua doză.

Susținătoare fermă a pașaportului european pentru vaccinuri, Grecia speră să deschidă sezonul turistic la jumătatea lunii mai. Autoritățile de la Atena au în plan să cheltuiască peste 11 miliarde de euro anul acesta pentru a amortiza impactul pandemiei asupra economiei, după ce au cheltuit deja 24 de miliarde de euro în 2020. Bugetul țării a fost construit pe o prognoză de creștere de 4,8 la sută, revizuită în scădere din cauza lockdown-ului introdus în noiembrie.

 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Ioana Brustur Căpitanu