Confidenţialitate

Grecia: Parlamentul a votat o lege prin care muzica grecească să fie difuzată obligatoriu în spații publice și în filmele finanțate de stat. Motivul invocat de ministrul Culturii | AUDIO

În Grecia, Parlamentul a votat ca muzica grecească să se difuzeze obligatoriu în spațiile publice și în filmele care primesc finanțare din partea statului grec. Autoritățile spun că această lege va proteja muzica tradițională.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cel puțin 45% din piesele difuzate în cazinouri, centre comerciale, aeroporturi, lobby-uri ale hotelurilor și alte spații publice trebuie să fie grecești. Iar pentru filmele grecești finanțate de stat, procentul este și mai mare – 70%. Așa sună legea adoptată de Parlamentul grec.

Ministrul Culturii a explicat că actul normativ va salva patrimoniul cultural al Greciei și va proteja muzica tradițională care ar fi fost nedreptățită.

Noua lege a fost însă aspru criticată de Asociaţia Producătorilor Independenţi de Material Audiovizual și de Sindicatul Hotelierilor, scrie agenția EFE.

Ministrul Culturii a respins acuzațiile și a declarat că și Franța a introdus cote obligatorii de muzică tradițională de mai bine de 30 de ani.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Turcia: Cel puțin 3 cutremure au lovit regiunea Tokat. 5 oameni au fost răniți în timp ce încercau să își părăsească locuințele