Grecia: Grevă generală de 24 de ore

Transporturile vor fi paralizate

Grecii nu contenesc protestele împotriva măsurilor de austeritate stabilite de guvern!

Astăzi e programată o nouă grevă generală de 24 de ore, ce va paraliza transporturile. Ieri, au protestat jurnaliștii față de reducerile salariale și concedierile din mass-media.

La grevă, participă atât sindicatele din domeniul public, cât și cele din sectorul privat. Navele maritime vor rămâne în porturi, iar trenurile nu vor circula nici ele pe durata celor 24 de ore de protest.

În plus, sunt posibile perturbări și în orarul de zbor al avioanelor având în vedere că și sindicatul controlorilor de trafic aerian participă la protest, prin întreruperi ale activității. Greva e însoțită și de manifestații care vor avea loc în centrul Atenei.

Ministerul român de Externe le recomandă celor care călătoresc în Grecia să contacteze companiile de transport aerian, feroviar sau maritim pentru reprogramarea deplasărilor.

Greva generală vine la doar o zi după ce jurnaliștii au protestat și ei față de reducerile salarile și concedierile din acest sector. Posturile de radio și de televiziune nu au mai difuzat jurnale de știri și la fel au procedat și site-urile, chiar în ziua în care președintele Franței, Francois Hollande s-a aflat, în vizită, la Atena.

Ziariștii au ales să protesteze deși un ordin judecătoresc declarase greva ilegală. Guvernanții au acuzat principalul partid de opoziție că a organizat greva pentru a crea o pană de informații în timpul vizitei președintelui francez.