GRECIA: Grevă a controlorilor de trafic aerian

Controlorii de trafic aerian din Grecia au anunţat declanşarea unei greve, luni, între orele 12.00 și 15.00.

Ministerul Afacerilor Externe de la București a emis o atenționare de călătorie pentru cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Elenă, notează Agerpres.

Potrivit MAE, zborurile în acest interval vor suferi perturbări. Astfel, românii sunt sfătuiți să consulte în prealabil informaţiile oferite de operatorii de transport pentru liniile aeriene la care au planificate călătoriile.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106728879 şi +302106728875, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCR) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al Ambasadei României în Republica Elenă: +306978996222.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet http://atena.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia “Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în “App Store” şi “Google Play”), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS