Grecia, destinatia ideala pentru zilele de toamna

Prețurile mai mici și vremea frumoasă sunt două motive pentru a vizita Elada în luna octombrie.

Grecia este una dintre țările în care ne bucurăm de zile calde și în mijlocul toamnei. Astfel, dacă vrem să stăm la soare și în luna octombrie, Santorini și Mikonos sunt insulele recomandate. Dacă vrem zile calde, dar și multă verdeață, atunci ar trebui să alegem Corfu.

Însă, indiferent de destinație, toamna, plajele nu mai sunt înțesate de turiști, așa că ne putem bucura în liniște de frumusețea locurilor. Tocmai de aceea, prețurile la cazare scad vertiginos, am aflat de la Diana Păscuț, reprezentanta unei agenții de turism. Astfel, dacă în mijlocul verii, șapte zile de cazare în regim all-inclusive și transportul costau în jur de 1.000 de euro, acum, același pachet poate fi cumpărat la jumătate de preț.

Un alt motiv pentru a alege Grecia este faptul că sejurul la plajă poate fi combinat cu excursii. Excursiile opționale pot fi incluse în pachetul turistic achiziționat de acasă sau pot fi cumpărate de la operatorii locali. Cei cu spirit de aventură pot pleca pe cont propriu spre obiectivele turistice din zonă, mai ales că transportul în comun este bine pus la punct.

Cei care duc dorul Greciei și nu au cum să ajungă acolo pot merge la un restaurant cu specific grecesc. Astfel de localuri sunt deschise peste tot, in țară. Dacă ne raportăm la București, în Centrul Vechi sunt cel puțin două restaurante cu specific grecesc (Kalimera Food and Travel Concept Store si Meze Taverna), în care salata tzatziki și chifteluțele din doveclei cu feta ne amintesc măcar un pic de Grecia.