Confidenţialitate

GRECIA: Canabisul, legalizat în scop terapeutic

Parlamentul grec a legalizat joi producţia de canabis în scop terapeutic şi de produse farmaceutice derivate, informează AFP.

Într-o ţară în care utilizarea recreativă a canabisului rămâne interzisă, textul de lege prevede condiţii stricte pentru cultura acestei plante şi fabricarea de produse farmaceutice derivate.

Această reformă urmează “să deschidă calea pentru investiţii greceşti şi străine”, a declarat recent Yannis Tsironis, adjunctul ministrului dezvoltării agricole.

Cifra de afaceri care ar putea fi generată “este estimată la între 1,5 şi două miliarde de euro”, a precizat el, subliniind că firme greceşti, dar şi israeliene sau canadiene sunt interesate.

Climatul însorit din Grecia este considerat foarte favorabil pentru dezvoltarea acestei culturi, după cum atestă de altfel şi descoperirea de către poliţie a unor plantaţii ilegale de canabis în mediul rural.

Anul trecut, guvernul a autorizat, în anumite condiţii, importul anumitor produse farmaceutice pe bază de canabis medicinal, precum şi cultura de cânepă sau Cannabis sativa în scopuri industriale.

Cânepa poate fi utilizată în construcţii, textile, papetărie, alimentaţie sau chiar în fabricarea de materiale compozite. În jur de zece ţări din UE au autorizat cultivarea canabisului în scopuri medicinale, notează AFP, citată de Agerpres.