Confidenţialitate

Grecia, afectată de o furtună de zăpadă | VIDEO

Nordul si centrul Greciei au fost afectate de ninsori abundente şi vânturi puternice iar autostrada dintre Atena şi Salonic a fost închisă pe două portiuni.

Zăpada a acoperit Acropola din Atena, iar în nordul ţării temperaturile au scăzut la – 15 grade Celsius în cursul nopţii, iar cele mai multe curse cu feribotul au fost anulate din cauza vântului puternic.

Insulele din nord-vestul Marii Egee au fost afectate de o întrerupere de electricitate după ce mai multi arbori s-au prăbuşit peste liniile de înaltă tensiune care făceau legătura cu continentul.

În unele zone stratul de zăpadă a depașit un metru. Două porțiuni din autostrada care face legatura între Atena şi Salonic au fost închise circulaţiei din cauza gheții.

Poliţia rutieră a anunţat de asemenea că pe majoritatea drumurilor din centrul şi nordul Greciei accesul este permis doar vehiculelor echipate cu lanţuri de zăpadă. Serviciul de Meteorologie din Grecia estimeaza că „vârful” valului de frig va fi atins marţi.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află sau intenţionează să călătorească în Republica Elenă că, din cauza condiţiilor meteo extreme generate de frontul de aer polar “MEDEEA”, autorităţile locale au decis interzicerea circulaţiei rutiere, de orice tonaj, pe tronsonul de autostradă cuprins între oraşul Lamia şi capitala Atena (cca. 150 de km), în intervalul 15 februarie (orele 19.00) – 16 februarie (orele 19.00).

Foto: FAcebook/Spyridon Mostratos