Confidenţialitate

22 de țări ajută Grecia să stingă incendiile devastatoare

Premierul Greciei le-a mulțumit seara trecută celor 22 de țări, printre care și România, care ajută statul elen să lichideze incendiile devastatoare.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență a trimis 108 pompieri în Grecia , iar Ministerul Apărării două avioane în Macedonia pentru a contribui la lupta autorităților cu focurile extinse.

Pompierii români și-au început misiunea duminică pe insula Evia, cea mai afectată regiune din Grecia. Comandantul celor 108 pompieri, Florin Pop, spune că militarii lucrează în 2 schimburi, iar intervețiile sunt dificile, mai ales la prânz.

Duminică seară, premierul Greciei, Kyriakos Mitsotakis, le-a mulțumit celor 22 de state care au trimis pompieri, mașini și avioane de stingere a incendiilor.

În același timp, echipajele de pe cele 2 avioane ale armatei trimise în aceleși scop în Macedonia își continuă misiunea.

Este vorba despre aeronava  C-27 J Spartan, care poate transporta 6.000 de litri de apă în 6 containere și o aeronavă C-130 Hercules, pentru sprijin logistic.