GRECIA: 1,4 miliarde de euro pentru cetățenii afectați de măsurile de austeritate

1,4 miliarde de euro va oferi Guvernul grec pentru pensionari și alte categorii de persoane afectate de programele de austeritate, a anunțat premierul grec, Alexis Tsipras, conform Reuters și AFP.

Din suma totală de 1,4 miliarde de euro, aproximativ 720 milioane ar urma să fie distribuite, până la mijlocul lunii decembrie, gospodăriilor ale căror venituri anuale nu depășesc 18.000 de euro pe an, adică un total de 3,4 milioane de persoane.

Alte 315 milioane de euro vor fi alocate pensionarilor, pentru a-i despăgubi pentru că în 2012-2016 au fost obligați să plătească contribuții „incorecte” la sistemul de sănătate.

Suma de 360 milioane de euro va fi plătită companiei de utilități Public Power Corporation, pentru subvenționarea tarifelor favorabile acordate persoanelor cele mai vulnerabile.

Economia Greciei este pe o traiectorie ascendentă, iar performanțele bugetare permit Guvernului să acorde un sprijin financiar suplimentar celor afectați de măsurile de austeritate.

Anul trecut, Tsipras a anunțat în mod surprinzător că Guvernul grec va distribui un ajutor de aproximativ 600 milioane de euro celor cu pensii mici, o decizie care i-a nemulțumit pe creditorii internaționali ai Greciei.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS