Greatest Boy Bands: The Beatles

John Lennon, Paul McCartney, Ringo Starr şi George Harrison au format trupa The Beatles, în anii 1960, unul dintre cele mai faimoase şi de succes grupuri din istoria muzicii rock, având la activ peste 1,1 miliarde de discuri vândute în lumea întreagă.

În 2004 revista Rolling Stone plasa trupa The Beatles pe locul 1 în lista celor 100 cei mai mari artiști ai tuturor timpurilor.
Poveştile legate de acestă trupă sunt atât de multe încât au fost subiect de filme, cărţi şi multe pagini de ziar, dar tot s-ar mai găsi multe de spus, astfel că în acest articol ne vom limita doar la sscrie că pe lista Greatest Boy Bands, trupa The Beatles ocupă un loc binemeritat.

Printre cele mai cunoscute piese se numără “Love Me Do”, “Please Please Me”, “Can’t Buy Me Love”, “A Hard Day’s Night”, “Help!”, “Yesterday”, “Nowhere Man”, “Yellow Submarine”,”All You Need Is Love”,”Hello, Goodbye”, “Ob-La-Di, Ob-La-Da”, “The Ballad of John and Yoko”, “Let It Be” şi “Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band”.

 

The Beatles, o sursă de câştiguri şi în 2015

La finalul lunii septembrie a acestui an contractul care a lansat cariera internaţională a trupei The Beatles, semnat în anul 1962 de membrii grupului şi de Brian Epstein, managerul formaţiei, a fost vândut cu aproximativ 550.000 de euro, la o licitaţie organizată de casa Sotheby’s, la Londra.

Contractul pe care John Lennon, Paul McCartney, George Harrison şi Ringo Star l-au semnat pe 1 octombrie 1962 l-a confirmat pe Brian Epstein – supranumit adeseori “al cincilea Beatle” – în calitate de manager al trupei The Beatles şi pe Ringo Starr în calitate de toboşar oficial al formaţiei. Acest contract a fost semnat cu doar câteva zile înainte ca The Beatles să lanseze “Love Me Do”, primul single din istoria trupei care a ajuns pe primul loc în topul vânzărilor din Marea Britanie.

A fost al doilea contract semnat de The Beatles cu Brian Epstein, un fost proprietar al unui magazin de discuri, care s-a îndrăgostit de muzica interpretată de cei patru rockeri, după ce i-a auzit cântând într-un club celebru – Cavern Club – din Liverpool.

Contractul a înlocuit un document precedent pe care grupul britanic îl semnase cu Epstein în acelaşi an, în ianuarie, dar care conţinea semnătura lui Pete Best în calitate de toboşar al formaţiei. El a fost înlocuit la scurt timp după aceea de Richard Starkey, cunoscut sub numele Ringo Starr.

În 2015, Paul McCartney ocupă din nou primul loc în topul celor mai bogaţi milionari din industria muzicală britanică, întocmit de publicaţia Sunday Times, potrivit căreia fostul solist al trupei The Beatles avea împreună cu soţia sa, Nancy Shevell, o avere estimată la 1,1 miliarde de dolari.