Confidenţialitate

Greatest Boy Bands: Backstreet Boys – VIDEO

Grupul Backstreet Boys, format din Brian Littrell, Howie Dorough, A. J. McLean, Nick Carter și Kevin Richardson a luat naștere în 1993, în Orlando, Florida.

Doi dintre membrii grupului, Kevin Richardson și Brian Littrell sunt veri, din Lexington, Kentucky, și au început să cânte încă din copilărie, în corul bisericii. Cu Nick Carter, Howie Dorough și A. J. McLean s-au cunoscut pe vremea când mergeau la audiții pentru teatre și televiziune.

Deși la prima lor apariție, în 1993, într-un parc de distracții din Orlando, Florida, au avut numai 3000 de spectatori, au devenit rapid superstaruri, odată cu lansarea celui de-al treilea album, Millenniun. Acesta este considerat cel mai bine vândut album al anului 1999 din SUA, cu 9.445.732 de exemplare. Doar în prima săptămână de la lansare au vândut 1.134.000 de copii.

“I Want It That Way”, lansat pe 12 aprilie 1999, a devenit cel mai cunoscut single al trupei, fiind nominalizat de cinci ori la Grammy. Albumul “Millennium”, pe care este inclus single-ul “I Want It That Way”, a fost premiat cu 13 Discuri de Platină în America, două Discuri de Platină în Europa şi un Disc de Diamant în Canada.

La aniversarea a 20 de ani de la apariție, pe 20 aprilie 2013, băieții au primit o stea pe Hollywood Walk of Fame, iar ziua de 22 aprilie 2013 a fost declarată Ziua Backstreet Boys în Hollywood.

Superstaruri ai muzicii, băieții de la Backsteet Boys și-au propus să cucerească și lumea filmului. Ei sunt subiectul unui film documentar “Show ‘Em What You’re Made Of”, apărut în 2015. Documentarul cuprinde întreaga lor cariera, de la început și până în 2013, când au lansat cel mai recent album “In a World Like This”.