Grav accident după ce un urs a ieşit pe A1

Patru maşini au fost implicate într-un accident în lanț noaptea trecută pe autostrada A1 Sibiu – Deva, după ce un urs de 200 de kilograme a intrat pe şosea.

O maşină în care se afla o familie de polonezi nu a putut să evite animalul şi l-a izbit în plin. Ursul nu a supraviețuit.

Corespondentul Europa FM Lidia Bădilă transmite că accidentul a avut loc la kilometrul 273, pe sensul Sibiu – Deva, în apropiere de Aciliu.

Soferul polonez care se afla la volan, le-a povestit politistilor ca s-a trezit brusc cu ursul de aproximativ 200 de kilograme in fata masinii si nu a mai avut cum sa il evite.

Alte 3 masini s-au ciocnit incercand sa evite animalul intins pe sosea.

Din pacate, din cauza ranilor pe care le-a suferit, ursul a murit pe loc. La locul accidentului s-au deplisat doua echipaje de politie si un echipaj Smurd.

In masina care a lovit ursul se aflau doi adulti si doi copii. Acestia au suferit un atac de panica si au avut nevoie de ingrijiri medicale de urgenta.

Şoferii implicați în accident spun că nu îşi explică cum a reusit ursul sa treaca de gardul de protectie si sa ajunga pe sosea si le cer autoritatilor sa ia masuri suplimentare pentru ca astfel de accidente sa nu mai aiba loc.

Pe autostrada A1 s-a circulat cu dificultate mai multe ore.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS