Confidenţialitate

Gorj: Un tânăr a găsit un bandaj în mâncarea pe care o comandase la un restaurant

Un tănăr din Gorj a avut surpriza neplăcută să găsească un bandaj în mâncarea pe care o comandase la un restaurant din orașul Rovinari. Indignat de cele descoperite, clientul localului a fotografiat bandajul și a postat imaginea pe internet, iar organele de control s-au sesizat și au făcut verificări.

Bărbatul susține că în momentul în care mânca dintr-o chiflă a găsit bandajul plin de sânge. A mers la bucătar să-i arate descoperirea iar acesta a recunoscut că are o rană la mână și atunci când a frământat aluatul ar fi pierdut bandajul.

Patroana restaurantului și-a cerut scuze față de client și i-a promis acestuia că-l va trimite pe bucătar să-și efectueze analizele pentru a se asigura că nu suferă de o boală transmisibilă prin sânge.

Imediat ce imaginile au devenit virale pe internet, mai multe echipe de control ale Oficiului pentru Protecția Consumatorilor, Direcției de Sănătate Publică și ale Direcției sanitar-Veterinară Gorj au mers la restaurantul din Rovinari.

Cei de la DSP au aplicat o amendă de 1600 de lei pentru nerespectarea triajului personalului la intrarea în tură, iar DSV a sancționat societatea cu 10.000 de lei pentru nereguli de depozitarea alimentelor.
OPC urmează să anunțe zilele următoare rezultatele controlului.

Foto/ Pixabay