Confidenţialitate

Șeful Inspecției de Sănătate Publică Gorj a murit după ce a rămas fără oxigen în ambulanță | AUDIO

Bolnav de Covid, șeful Inspecției de Sănătate Publică din Gorj a murit după ce, pe timpul transportului spre Capitală, ambulanța în care se afla s-a defectat.

Sâmbătă după amiază s-a decis transferul la București, întrucât Adrian Dobrin depindea de oxigen, fiind cuplat la ventilator. În apropiere de Râmnicu Vâlcea, o siguranță de la panoul electric ale vehiculului s-a ars, iar pacientul a rămas fără oxigen.

Directorul Serviciului de Ambulanța Gorj susține că medicii care-l însoțeau în ambulanță l-au ventilat mecanic și l-au dus de urgență la Spitalul din Vâlcea unde, după 2 ore de resuscitare a decedat.

În vârstă de 48 de ani, bărbatul fusese internat pe 1 martie la Spitalul din Târgu-Cărbunești. Medicii au decis transferarea lui la un spital din București, după ce starea de sănătate s-a agravat.

Adrian Dobrin este cel care a preluat primul caz de Covid depistat în România și l-a însoțit pe tânărul pacient la Institutul Matei Bals.

Prefectul judeţului Gorj va trimite, luni, Corpul de control la Serviciul de Ambulanţă Gorj, pentru a verifica dacă s-au respectat toate procedurile.

Alți 3 salariați ai DSP Gorj sunt infectați cu Sars-Cov 2 și se află în stare gravă la spitale.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Gabriela Mladin