Confidenţialitate

GORJ: Un director din primărie folosea angajații la muncile din gospodărie

Un director din cadrul Primăriei Târgu-Jiu este anchetat de șefii săi, după ce s-a aflat că folosește angajații din subordine pentru muncile din gospodărie.

Informația a fost dezvăluită de presa locală, iar primarul a dispus formarea unei comisii de anchetă – după cum transmite corespondentul Europa FM, Gabriela Mladin.

Marian Rotaru, șeful Direcției Publice de Patrimoniu din cadrul primăriei Târgu-Jiu trebuie să explice șefilor de ce și-a chemat subalterii acasă pentru a-i cosi iarba din curte.

Jurnaliștilor le-a declarat că s-a folosit de muncitori în zilele lor libere și că i-ar fi plătit pentru munca prestată. N-a putut, însă, prezenta un contract, precizând că plata s-a făcut, cităm, așa cum o face toată lumea, la negru.

Directorul Direcției de Patrimoiu susține că, pentru munca depusă în gospodăria sa, nu s-a folosit utilajele instituției, ci cele personale.

Astăzi, primarul din Târgu-Jiu a aflat de cele întâmplate din presă și a dispus formarea unei comisii de anchetă. În paralel, va fi sesizat și Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj pentru a face verificările necesare.