Confidenţialitate

Gorj: Instalaţia de oxigen a Spitalului din Târgu Cărbuneşti s-a defectat. Autorităţile suplimentează buteliile de oxigen | AUDIO

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj au transferat, vineri dimineaţa, butelii de oxigen la Spitalul din Târgu Cărbuneşti, a cărui instalație a cedat.

Purtătorul de cuvânt al ISU spune că a fost solicitat sprijin şi de la unităţi medicale din judeţele învecinate.

Florin Chisim spune, la Europa FM, că 13 pacienți au fost transferați. “A fost activat Planul Roșu de intervenție”, ne-a precizat acesta.

Rezerva de oxigen este suplimentată.

2 pacienți internați în stare gravă la secția de Terapie Intensivă au murit la Spitalul din Târgu Cărbuneşti au murit vineri dimineață. Decesele au fost raportate înainte de incident. Totuși, o anchetă ulterioară va stabili dacă există o legătură de cauzalitate.

Ministerul Sănătății transmite că a fost anunțat despre defecțiune.

 

“Din primele informații deținute, la nivelul unității sanitare sunt internați peste 150 de pacienți infectați cu COVID-19, din care aprox. 80-90 pacienți care necesită suport de oxigen.  Din primele informații, la unitate sanitară există 2 decese, se analizează circumstanțele acestora. Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății a discutat cu șeful DSU, Raed Arafat și cu directorul DSP Gorj, iar o echipă a DSP Gorj se află la fața locului”, potrivit unui comunicat.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Florin Chisim spune, la Europa FM că încă 7 pacienți sunt mutați la alte spitale. In total 20 de pacienti au avut nevoie de transfer, până la această oră. Situația e in dinamică.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.