Gorj: Încă nu a fost desemnată firma care să se ocupe de deszăpezirea drumurilor naționale

La Gorj nu se știe nici până acum care este firma de deszăpezire care va acționa pe drumurile naționale. Contestațiile făcute în urma licitației nu s-au soluționat nici până în prezent. Și, ca să acționeze pe drumurile înzăpezite, Compania de Drumuri naționale a solicitat sprijinul firmelor care au câștigat contractele în județele vecine.

În Gorj, în zona montană ninge de câteva zile, stratul de zăpadă ajungând la Rânca de câtiva zeci de centimetri. Aici, Sectia de drumuri nationale are, de regulă, 3 utilaje pentru a interveni pe drumurile înzăpezite, mai ales că viscolul aduce zapada pe carosabil, blocand astfel circulatia. Se formează troiene, care nu pot fi sparte decat cu şenilatele.

În acest moment, cei de la Compania de Drumuri Naționale au trimis la Rânca utilaje care ar trebui să actioneze în alte judete. Si asta pentru că, nici până în prezent nu a fost desemnată firma care sa se ocupe de deszapezirea drumurilor nationale din Gorj.

Desi, licitatia a fost organizata din timp, în luna mai a acestui an, contestatiile si termenele de judecată lungi date de instanţe, nu au stabilit definitiv câstigatorul.

Deocamdată, reprezentanţii drumurilor nationale sustin că se pot descurca, având doar un drum cu probleme, respectiv Novaci-Rânca, insa se anunţă ninsori abundente care pot duce la blocarea altor drumuri pentru care nu exista utilaje cu care să se poată interveni.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS