Confidenţialitate

Gorj: Greva foamei la Complexul Energetic Oltenia

Peste 40 de mineri și energeticieni afiliați la Sindicatul Mine Energie Oltenia au intrat, în această dimineață ,în greva foamei, în fața sediului Complexului Energetic Oltenia.

Minerii sunt menultumiti că nu au primit majorările salariale promise, respectiv 200 de lei în plus.

Ei se plâng și de condițiile de lucru din cariere, respectiv benzi de căuciuc rupte și materiale învechite care le pun viața în pericol – transmite corespondentul Europa FM, Gabriela Mladin.

Protestul a fost declanșat spontan și este unul extrem.

Cei 40 de salariați au anunțat greva foamei pe termen nelimitat ca urmare a faptului că ieri, la comisia de negocieri între administrație și sindicate, salariații nu au primit răspunsuri satisfăcătoare la cele două solicitări ale lor.

Este vorba de majorarea salariilor de la 1 decembrie și de formarea unui fond de premiere din economia la fondul de salarii, prin care să fie eliminate anumite discrepanțe între veniturile angajaților.

Mai exact, un lăcătuș care lucrează la Rovinari are salariu diferit față de cel de la Turceni, deși ambii sunt angajații Complexului Energetic Oltenia.

Printre cei 40 de angajați care au intrat în greva foamei se numărăr și liderul de sindicat, Gabriel Căldărușe, președintele Sindicatului Mine Eenergie Oltenia.

Acesta susține că protestul este legat și de condițiile de muncă. Sunt nevoiți să scoată cărbune din pământ cu utilaje învechite care pun în pericol viața angajaților.

La protest sunt anunțate și alte persoane, așa că numărul este în creștere, iar salariații nu vor să renunțe până când revendicările nu vor fi rezolvate.