Confidenţialitate

Gorj: Fostul director al Serviciului de Gospodărire a Apelor, urmărit penal | AUDIO

Procurorii din Gorj au început urmărirea penală împotriva fostului director al Serviciului de Gospodărire a Apelor Gorj pentru că a dispus ca angajații instituției publice să-i lucreze la cabana personală de la Rânca.

Alexandru Budulan este acuzat de săvârșirea infracțiunilor de delapidare și instigare la fals intelectual.

Anchetatorii au descoperit că 68 de zile au lipsit funcționarii de la serviciu, timp în care au muncit pentru pensiunea șefului. În această perioadă au fost pontați pe ștatele de plată.

În perioada septembrie-octombrie a acestui an, a forțat alți angajați de la Resurse Umane, să-i treacă, în fals, prezent la serviciu. Ca să nu mai piardă timpul pe drum, directorul i-a cazat pe funcționari într-o clădire ce aparține Apelor Române în stațiune.

Mai mult, a dispus ca un buldoexcavator și o autospecială, care aparțineau tot instiuției publice, să fie folosite la construcția pensiunii.

Anchetatorii au mai descoperit că, după ce inspectorii de muncă i-au depistat pe angajați lucrând la cabană, fostul director i-a cerut secretarei să înregistreze în fals cererile de concediu ale funcționarilor pentru cele 68 de zile.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Gabriela Mladin