GORJ: Centru medical închis din cauza unui scandal amoros între un primar și o doctoriță

Un centru de permanență a funcționat cât iubirea dintre cei care l-au înființat. O iubire interzisă între primarul unei comune din Gorj și medicul coordonator, recunoscută doar pe jumătate.

 

Centrul de permananță din comuna Albeni a fost înființat în luna noiembrie 2017. O construcție nouă, dotată cu tot ce trebuie pentru acordarea primului ajutor. De fapt, proiectul a fost gândit chiar de către coordonatorul acestui centru.

La doar câteva luni de la inaugurare, centrul medical a fost închis. Direcția de sănătate Publică Gorj a dispus suspendarea activității pe motiv că acesta nu întrunește condițiile igenico-sanitare, deși sunt puține astfel de centre în județ care arată precum cel de la Albeni. La mijloc ar fi de fapt un alt interes. Unul pasional, susține primarul comunei, Ionut Stan.

„Cred că este o răzbunare a doamnei doctor, pentru că mi-a cerut să mă despart de soție, iar eu nu am vrut. Da, am avut o relație. Nu am crezu că o să ajungem aici.” spune primarul comunei, Ionut Stan.

De cealaltă parte, medicul Ramona Hortopan, care este și consilier județean, dar și director al unei școli postliceale din Gorj spune că primarul ar fi făcut o pasiune pentru ea și a depus, după declansarea scandalului, și plângere la parchet pentru hărtuire.

Una peste alta, conflictul dintre cei doi a lăsat comuna fără centru medical, iar cei afectați sunt cei peste 3000 de localnicii. Ei trebuie sa apeleze acum la serviciile altor medici din comuna învecinată.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS

Articole Similare