Confidenţialitate

Gorj: Cămin de bătrâni privat cu 7 beneficiari, inchis și evacuat după ce s-a descoperit că funcționa ilegal | AUDIO

Un azil de bătrâni privat din Gorj a fost descoperit că funcționează ilegal. În el se află 7 beneficiari. Autoritățile locale au închis activitatea și a dispus evacuarea locației.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Azilul de bătrâni funcționa ilegal în localitatea Țicleni, din județul Gorj. Bătrânii erau ținuți într-o casă, unde nu exista nicio siglă care să anunțe de existența acestui azil. În această casă se află 7 bătrâni, însă nu se știe în ce condiții erau ținuți aceștia.

Prefectul de Gorj susține că s-a aflat de existența acestui centru de bătrâni clandestin abia după ce premierul Marcel Ciolacu a dispus controale în toată țara la centrele de bătrâni și copii.

În urma verificărilor s-a aflat că centrul fusese închis de Oficiul pentru Protecția Consumatorului Gorj în urmă cu 2 luni pentru că nu deținea autorizație de funcționare, dar prefectul susține că nu avea cunoștința de această informație.

Reprezentanții asociației care dețineau acest centru susțin că bătrânii se află în această locație pentru că beneficiarii i-ar fi abandonat și nu a putut să-i scoată afară.

Autoritățile locale au dispus închiderea azilului și evacuarea de urgență. Rudele bătrânilor au fost chemate pentru a-și ridica beneficiarii.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Nicolae Ciucă, despre scandalul căminelor de vârstnici: Nu am avut astfel de informări. Vom cere măsuri pentru toți cei vinovați | AUDIO