Confidenţialitate

Gorj: Bărbatul căruia i s-a greșit doza de vaccin la rapel și-a făcut testul de anticorpi

Așa a fost sfătuit de medici pentru a vedea ce efect a produs încurcătura. Vă reamintim, bărbatul a fost vaccinat în rapel cu ser de la Moderna, deși trebuia să primească a doua doză de vaccin Pfizer.

 Rezultatului testului pentru depistarea serologică a anticorpilor, în cazul bărbatului în vârstă de 69 de ani din Târgu-Jiu, a arătat o concentrație moderată de anticorpi. 6.000 de unități în cazul său.

Pentru a face comparație, soția sa, vaccinată corect și în rapel tot cu ser de la Pfizer, a dezvoltat mai mulți anticorpi, 9.500 de unități.

Testele de titrare a anticorpilor au fost efectuate la 11 zile după rapel. Medicii susțin că rezultatul nu este îngrijorător în cazul bărbatului, probleme apăreau dacă nu dezvolta deloc anticorpi.

În aceste condiții, nu va mai fi vaccinat cu o altă doză. Bărbatul a fost vaccinat cu prima doză de Pfizer, iar în rapel cu Moderna.

Încurcătura s-a produs la un centru de vaccinare din Târgu-Jiu, iar neglijența cadrelor medicale este acum anchetată de polițiști. Bărbatul susține că se simte bine și n-a avut efecte secundare.