Confidenţialitate

Google WiFi, router-ul cu care americanii vor să schimbe jocul

Într-o lume în care producătorii de tehnologie se dau peste cap să vină cu ceva ce nu s-a mai văzut, gigantul american Google își lansează propriul router.

Google WiFi este routerul inteligent cu care americanii vor să dea lovitura. Compania promite că noul dispozitiv va rezolva toate problemele de semnal din locuință, astfel încât toate gadget-urile conectate la internet să funcționeze ireproșabil.

Dispozitivul are un design minimalist și arată ca un puc de hockey alb cu un indicator vizual LED. Acest LED arată starea routerului, dacă este sau nu conectat la internet.

O rază de acțiune optimă pentru fiecare locuință și un semnal distribuit în funcție de necesar, cu ajutorul unei tehnologii denumită “mesh WiFi”, asta promite Google.

Cu alte cuvinte, dacă telefonul e conectat la router și în același timp utilizatorul vizionează videoclipuri YouTube pe televizor, Google WiFi va oferi o lățime de bandă mai mare televiziorului pentru a evita întreruperile.

Unde mai pui că routerul va putea fi controlat de pe telefon, deci daca vrei să oprești net-ul, trebuie doar să apeși pe un buton.

Google WiFi va ajunge în magazinele din Statele Unite ale Americii luna viitoare și va costa în jur de 130 de dolari. În România s-ar putea să-l vedem prin decembrie.