Google, Twitter și Facebook sunt amenințate că vor fi blocate de Rusia

Serviciul federal pentru monitorizarea comunicaţiilor rus a trimis câte o scrisoare pentru cele trei companii americane, în care le acuză de încălcarea legilor ruse cu privire la internet.

Google, Twitter și Facebook riscă să fie închise pentru că ar îndemna la proteste neanunțate și la frământări sociale, transmite agenția de știri Reuters.

Serviciul federal pentru monitorizarea comunicaţiilor, supranumit și câinele de pază al Rusiei, le cere să se supună reglementărilor asupra internetului, reguli pe care criticii președintelui Vladimir Putin le-au descris drept măsuri de cenzură.

Purtătorul de cuvânt al serviciului federal a mai declarat că, datorită tehnologiei de criptare folosită de cele trei companii, Rusia nu a avut cum să blocheze anumite site-uri și astfel, a reușit să elimine doar o mică parte din conținut.

Pentru a se supune legislației, cele trei companii trebuie să pună la dispoziția statului date despre bloggerii ruși cu mai mult de 3.000 de accesări pe zi și să închidă site-urile care îndeamnă la proteste.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS