Google propune ceasul care colectează şi analizează sângele

Ne-am obişnuit deja cu ceasurile inteligente care monitorizează pulsul, nivelul de stres şi de efort făcut în timpul unui program de exerciţii fizice, dar Google propune un nou tip de astfel de ceas.

Potrivit publicaţiei Daily Mail, noul patent înregistrat de Google va fi capabil să colecteze sânge şi să facă o analiză a acestuia, fără să utilizeze ace.

Ceasul inteligent ar putea prelua sânge de la încheietura mâinii sau printr-un dispozitiv portabil. Acesta ar fi capabil să colecteze un strop de sânge prin intermediul unei „microparticule”, propagate prin gaz, la viteză mare. Colectarea sângelui ar fi astfel, mai rapidă decât prin procedeul clasic, ceea ce ar împiedica pătarea pielii cu sânge.

Google a sugerat că noul dispozitiv ar putea înlocui aparatele de testare a nivelului de glucoză, pe care îl folosesc bolnavii de diabet.

Ceasul inteligent capabil să facă o analiză de sânge nu ar fi primul dispozitiv elaborat de Google care să îndeplinească funcţii în domeniul sănătăţii. Compania lucrează la lentile de contact smart, prin care bolnavii de diabet îşi pot monitoriza permanent nivelul de glucoză din sânge.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS