Confidenţialitate

Google Maps va oferi variante de rute „eco-friendly”

Interfața prin care se oferă variantele de rute către destinație în Google Maps a fost redesenată.

În loc să navighezi între diferite „tab”-uri pentru fiecare mod de transport (condus, transport în comun, mers pe jos), utilizatorii vor putea să vadă și să compare cât le ia să ajungă la destinație în fiecare mod de transport, acestea fiind așezate una lângă alta. Informații necesare pentru a lua decizia privind modul de transport până la destinație vor fi într-un singur ecran, inclusiv informații în timp real despre timpul estimat până la destinație, durata călătoriei, ora de ajungere, cost, disponibilitate și altele.

Noua interfață va fi disponibilă din luna iulie, la nivel global, pentru desktop, Android și iOS, potrivit unui anunț publicat pe blogul Google.

Începând cu luna septembrie a acestui an, Google Maps va oferi variante de rute „eco-friendly”. Acestea sunt obținute printr-un nou model care care optimizează consumul de combustibil, luând în calcul factori precum înclinația șoselei și viteza anticipată.

Din aceeași categorie, alături de rutele „eco-friendly”, Google Maps va afișa alerte atunci când șoferii sunt în apropierea unei zone cu emisii scăzute, respectiv perimetre unde sunt restricții de acces pentru anumite mașini, în vederea reducerii poluării: de exemplu, anumite mașini diesel sau permit accesul mașinilor care respectă un standard minim de emisii.

Aceste alerte vor fi lansate în iunie 2020 și vor fi aplicate pentru mai mult de 100 de orașe europene din Germania, Olanda, Franța, Spania și Marea Britanie, urmând să fie extins în mai multe țări.

Date despre vreme și calitatea aerului, direct în Google Maps

Începând din luna mai, Google Maps va avea două noi niveluri de date: vreme și calitatea aerului.

Datele despre vremea dintr-o anumită zonă sunt furnizate de Weather Company și vor arăta starea vremii în acel moment, precum și prognoza pe o săptămână.

Potrivit anunțului făcut de Google,  informații despre calitatea aerului vor fi colectate din mai multe surse globale de date, precum Agenția Guvernamentală pentru Protecția Mediului din Statele Unitate AirNow.gov, CPCB din India, EPA Victoria din Australia sau KECO din Coreea. Informații pe Google Maps despre calitatea aerului vor fi disponibile în toate zonele în care există stații AQI (Air Quality Index).

Datele despre calitatea aerului vor fi disponibile pe desktop, Android și iOS, în prima etapă în Statele Unite, India, Australia și Coreea, iar apoi extins la nivel global.