Google Maps funcționează fără internet

Google Maps devine un serviciu offline. Cu alte cuvinte, utilizatorii de smartphone vor putea folosi aplicația de navigație chiar dacă nu au acces la internet. Era singurul impediment aal aplicației pe care se pare că Google a reușit să îl rezolve.

Modul offline va funcționa foarte simplu. După ce vă instalați noua versiune de Google Maps e suficient să căutați o localitate sau o adresă pe hartă. În momentul în care pin-ul este poziționat pe destinație, veți avea opțiunea de download și se va descărca automat o bucată din hartă, suficient de mare pentru a naviga offline. Ca să vă faceți o idee, dacă aveți drum în Buzău, puteți descărca harta pentru tot județul iar mai apoi veți putea naviga oriunde fără internet.

De precizat ar fi că, în timp ce folosiți Google Maps în offline, veți avea acces la întreaga funcționalitate a versiunii online. Adică veți putea căuta puncte de interes, veți avea acces la detaliile aferente diferitelor obiective, rating-uri, informații de contact sau program de funcționare.

Recomandat ar fi să descărcați hărțile Google Maps doar folosind o conexiune WiFi, pentru a preveni costurile suplimentare. Ah, și mai e ceva. Deocamdată varianta e disponibilă doar pentru Android, urmând ca actualizarea să vină și pentru iOS în câteva zile.