Confidenţialitate

Google controlează vremea din Olanda prin Google Wind – VIDEO

Google a anunțat o invenție revoluționară prin care poate alunga norii de pe cerul Olandei și poate reda soarele într-o țară în care plouă în medie 145 de zile pe an. Google Wind este numele noului serviciu Google prin care morile de vânt din Olanda sunt folosite nu pentru a produce energie electrică ci pentru a produce curenți puternici care să deplaseze norii. Invenția este prezentată într-un clip video de dj-ul Armin van Buuren.

Google Wind este, desigur, promovat pe 1 aprilie, de Ziua Păcălelilor, Google dezvoltând o adevărată tradiție în a prezenta invenții neobișnuite, an de an, cu această ocazie.

Printre farsele prezentate de 1 Aprilie de Google s-au mai aflat ”Google Nose”, care urma din 2013 să funcţioneze doar pentru telefoanele care sunt bazate pe sistemul de operare Android, iar în urmă cu doi ani a avut loc modificarea temporară a butonului de „Trimite şi arhivează” din gMail într-o opţiune denumită „Mic Drop”, ce ataşa automat mailului un GIF animat cu un minion (n.r- personaje din filmele „Despicable Me” şi „Minions”) care arunca un microfon pe jos şi încheia schimbul de mailuri, fără a oferi posibilitatea destinatarului să mai răspundă.

Obiceiul păcălelilor de 1 aprilie a apărut în apusul Europei, la jumătatea secolului al XVI-lea. Ipoteza, acceptată de majoritate, susține că originea zilei de 1 aprilie are legătură cu schimbarea calendarului gregorian.

În vechiul calendar gregorian, ziua Anului Nou era sărbătorită la 1 aprilie, în loc de 1 ianuarie. După schimbarea calendarului gregorian, în anul 1582, în timpul lui Carol al IX-lea, oamenii au avut inițial probleme de a se obișnui cu sărbătorirea noului an pe 1 ianuarie. Un timp, s-a menținut obiceiul ca la 1 aprilie să se trimită prietenilor apropiați și rudelor, felicitări de Anul Nou. Felicitările au început să fie considerate farse, fiind însoțite adeseori de cadouri hazlii.