Goji, un super aliment

Goji ocupă, de câteva mii de ani, un loc important în leacurile medicinei tradiţionale chinezeşti, fiind considerat un remediu eficient în menţinerea unui moral ridicat, tonifiant al ficatului, rinichilor şi sângelui.

Conform ultimelor cercetări realizate, fructele de goji conţin de 500 de ori mai multă vita­mina C decât cantitatea din portocale, peste 18 aminoacizi, 21 minerale (printre care: calciu, fier, seleniu, zinc, potasiu), dar şi cantităţi substanţiale de vitamina B1, B2, B6, vitamina E şi vitamina A.

Fructul Goji este recomandat şi în caz de diabet, boli cardiace, tuberculoză, pneumonie infantilă, anemie, debilitate generală, tulburări de vedere provocate de malnutriţie.

Studii recente, realizate în vitro, au demonstrat că extractele din fructul Goji au acţiune protectoare împotriva efectului neurotoxic al plăcilor formatoare de celule asociate cu maladia Alzheimer.

De asemenea s-a demonstrat faptul că fructele Goji sunt sigure şi consumul acestora nu a produs niciun fel de manifestări toxice.

Articor realizat cu sprijinul revistei Plafar.

Natura mai aproape de tine! Descoperă-i acum secretele şi soluţiile pentru o viaţă armonioasă în revista Plafar, o publicaţie lunară în care vei regăsi articole despre: remedii naturale pentru diferite afecţiuni, cum să le tratezi şi, mai ales, cum să le previi, informaţii utile despre ştiinţele milenare care au la bază puterea vindecătoare a plantelor şi multe alte sfaturi practice legate de modul în care poţi beneficia de puterea curativă a plantelor.

Nu rata întâlnirea cu specialişti cunoscuţi în alimentaţie şi nutriţie echilibrată, sport şi medicină complementară. Poţi găsi revista în magazinele Plafar din toată ţara şi în alte 5000 de locaţii.

http://www.revistaplafar.ro/