Confidenţialitate

Go4two, prima mașină electrică 100% românească

Planul primei maşini electrice low-cost, produsă şi concepută în România, a fost prezentat în această săptămână la Cluj-Napoca.

Go4Two va cântări aproximativ 300 de kilograme şi este realizată din fibră de carbon. Gândită ca o maşină pentru două persoane care va putea fi parcată şi perpendicular, aceasta va avea o autonomie de 100 de kilometri, iar cu o baterie suplimentară autonomia va creşte la 200 de kilometri.

Costul unei astfel de maşini este de circa 5.000 de euro iar primul Go4Two ar putea fi complet funcțional până la finalul acestui an.

”Am lansat în premieră mondială macheta primei maşini electrice low-cost, produsă şi concepută în România şi care a fost complet dezvoltată aici. Tot aici în ţară vrem să o producem. Macheta este din fibră de carbon şi cântăreşte 150 de kilograme, am încercat să fie cât mai uşoară. Maşina va avea trei roţi şi va fi propulsată de un motor electric, iar încărcarea se face cu baterii litiu-ion.

Vom avea două versiuni ale maşinii, prima care va avea o viteză maximă de 45 de kilometri pe oră şi să fie folosită doar în oraş şi cealaltă care va atinge 80 de kilometri pe oră”, a declarat Ştefan Breban, de la Universitatea Tehnică Cluj-Napoca (UTCN), membru al echipei care a dezvoltat proiectul maşinii.

Încărcarea bateriei Go4Two va dura între 15 minute şi trei ore.