Glume în Parlament în timpul dezbaterii moțiunii de cenzură. Tăriceanu: Aici nu-i ca pe vapor. Băsescu: Pe vapor nu am întâlnit escroci

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, şi fostul președinte Traian Băsescu au avut, miercuri, la dezbaterea moţiunii de cenzură, un schimb de replici presărat cu glume subtile.

 

Totul a pornit de la un presupus protocol existent între DNA și SRI. Fostul șef de stat, Traian Băsescu, a intervenit și a făcut apel la majoritatea parlamentară să nu mai cadă pradă propagandei și a afirmat că în perioada mandatelor sale CSAT nu a aprobat un astfel de protocol.

Calin Popescu Tariceanu a tinut să îi dea replica, moment din care dezbaterea s-a transformat într-un meci personal.

 

Tăriceanu: Își face cineva semn cu mâna, domnul președinte! (râsete) Dl președinte aici se ridică mâna, nu-i ca pe vapor. (râsete)

Băsescu: Domnilor președinți, nu știu cum era pe vapor, dar să știți că acolo nu am întâlnit escroci. (râsete) Acolo, categoria asta de oameni, dacă apucau să se urce pe vapor, sigur, nu știu dacă erau și la întoarcere. Pe când Parlamentul văd că ține orice. Pe tot mandatul.

(…) Nu există niciun protocol între DNA, parchete și SRI aprobat sau sugerat a se face de către CSAT. Nu știu de unde ați preluat această minciună . Domnule, poate că după ce am plecat s-au extins lucrurile. Treaba voastră ce vorbiți, dar nu le puneți în seama mea.

Băsescu: În CSAT, dragii mei, a fost domnul președinte Tăriceanu 4 ani vicepreședinte al CSAT, îl puteați întreba, a fost colegul dvs Victor Viorel Ponta 3 ani și-l puteați întreba. Să vă dumiriți că niciodată CSAT nu a aprobat protocoale între SRI și DNA. Dacă s-au făcut și eu aș fi curios să văd un astfel de protocol, pentru că este un lucru grav dacă acest lucru s-a întâmplat.

(…) Nu vă mai lăsați păcăliți de propagandă. CSAT nu a încălcat legea.

Dragnea: Domnule președinte vă mulțumesc. Este o zi a replicilor, dl Tăriceanu a solicitat un drept la replică.

Tăriceanu: Dl președinte, sunt convins că artimetica e imbatabilă: 4 ani de mandat ai mei, 3 ai lui Ponta – 7. Dvs câți ați avut? 10, parcă. Boc nu se pune. (…) Dvs ați spus în nenumărate rânduri următorul lucru, pe care nu-l puteți contesta: Sunt cel mai bine informat om din țară, toate informațiile ajung la mine. Și atunci vă întreb un lucru: Cum de această informație nu a ajuns la dvs? Ori erați cel mai bine informat, ori v-au tras pe sfoară?

Băsescu: Domnilor, am ajuns la concluzia că am fost cel mai bine informat om politic, dar nu am știut decât 10%. (râsete)

Tăriceanu: Fiecare cu gaşca lui. Dumneavoastră cu serviciile, noi cu cetăţenii.

Băsescu: Aşa este. Am văzut câţi sunteţi cu cetăţenii, numai zilele astea, prin Piaţa Victoriei, şi vă mai pot spune ceva: se vede câţi sunteţi cu cetăţenii că toţi v-aţi pitit de frică, că vi s-au făcut publice numerele de telefon. De ce fugiţi de cetăţeni? Vorbiţi cu ei la telefon”.

Tăriceanu: Să ştiţi că pe mine mă sună şi noaptea, nicio problemă, n-aveţi grijă

Băsescu: Spuneți cinstit: câți vă înjură zilele astea?

Tăriceanu: Să ştiţi că e greu să depăşească numărul celor care vă înjură pe dumneavoastră.

Schimbul de replici dintre cei doi a fost închis de preşedintele Camerei, Liviu Dragnea, care i-a invitat pe Băsescu şi Tăriceanu la el în birou să continue discuţia după şedinţă.

“La un whiskey”, a încheiat Tăriceanu în glumă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS