Confidenţialitate

Giurgiu: Peste 100 de persoane suspecte sau confirmate cu Covid caută, zilnic, ajutor la 112 | AUDIO

Peste o sută de oameni – suspecți sau confirmați cu Sars-Cov-2 –  caută ajutor zilnic la 112 în județul Giurgiu. Numărul de cazuri noi a crescut simțitor, azi au fost aproape 80 – ceea ce duce și la un număr tot mai mare de pacienți care au nevoie de internare.

Autoritățile au suplimentat numărul de paturi pentru covid, iar cazurile care necesită Terapie Intensivă sunt transferate în alte județe.

In Spitalului Județean de Urgență Giurgiu au fost aduse încă 10, paturi COVID-19 astfel că la ora actuală unitatea dispune, în total, de 30 de astfel de paturi.

în cadrul Secției de Boli Infecțioase, unde sunt tratate pe bază de oxigenoterapie persoanele cu forme ușoare si medii ale bolii, toate aceste paturi sunt ocupate .

Structura funcțională a unității nu permite amenajarea de paturi de terapie intensivă. Cazurile care necesită interventie ATI sunt transferate către alte unități spitalicești din țară,

Spitalul Orăşenesc Bolintin Vale dispune de o capacitate de 20 de paturi destinate pacientilor covin dintre care 18 au fost deja ocupate si vor fi adaugate încă 9, .urmând ca alte 2 paturi de terapie intensivă să devină, în curând, operaţionale.

Spitalul de Pneumoftiziologie Izvoru dispune de o capacitate de 15 paturi pentru pacienții bolnavi de COVID-19. 13 dintre acestea sunt ocupate în prezent de pacienti cu forme ușoare si medii ale bolii, fiind tratați cu ajutorul oxigenatoarelor medicale.

Si Spitalul de Îngrijiri Paliative dispune de 10 astfel de paturi dintre care 8 sunt ocupate de pacienti care prezintă forme ușoare/medii ale bolii.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Camelia Sacheti