Giurgiu: 2 900 de hectare de pădure au fost inundate

Cotele apelor Dunării au atins sâmbătă în dreptul Portului Giurgiu – 630 de centimetri, cu zece centimetri mai puţin faţă de cota de inundaţie de 640 de centimetri, având un debit de 12.350 de metri cubi pe secundă.

”Fluviul Dunărea este în creştere în secţiunea Port Giurgiu, nivelul situându-se sâmbătă la 630 de centimetri, cu 60 de centimetri mai mult faţă de cota de atenţie de 570 de centimetri şi cu zece centimetri sub cota de inundaţie de 640 de centimetri, iar debitul este de 12.350 metri cubi pe secundă. În această situaţie, ca urmare a creşterii debitului fluviului Dunărea, în zona dig-mal au fost inundate 2.900 de hectare de pădure în zona inundabilă, transmite Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu, notează Agerpres.

INHGA a emis o avertizare hidrologică de cod portocaliu valabilă până pe 31 martie pe Dunăre, sector aval Gruia – amonte Giurgiu, pentru creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de inundaţie.

Drept umare, prefectul judeţului Giurgiu, Nina Carmen Crişu, a dispus intrarea în dispozitivul de apărare a comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă în localităţile riverane fluviului Dunărea – Giurgiu, Găujani, Vedea, Malu, Slobozia, Oinacu, Gostinu, Băneasa, Prundu şi Greaca -, monitorizarea permanentă, pregătirea şi angrenarea forţelor şi mijloacelor de intervenţie pentru a participa la acţiunile de limitare şi înlăturare a efectelor eventualelor inundaţii şi supravegherea digurilor de apărare împotriva inundaţiilor.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS