Confidenţialitate

Giurgiu: 13 centre de copii și tineri, închise temporar din cauza condițiilor improprii. Inspectorii ANPC au găsit mizerie și igrasie

13 centre de copii și tineri au fost închise temporar de Protecția Consumatorului. Totodată, s-au dat amenzi de peste 100.000 de lei.

Centrele la care s-au găsit nereguli se află în subordinea Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Giurgiu.

Centrele verificate sunt, de fapt, case sau apartamente de tip familial în care trăiesc copii și tineri din sistemul de protecție socială, ca urmare a desființării Orfelinatelor.
13 dintre ele au fost închise temporar, până la remedierea deficienţelor .

Potrivit ANPC, copiii şi tinerii erau cazaţi în condiţii mizere, pe saltele murdare, în camere pline de mucegai. A fost găsit mobilier rupt, gresie spartă, calorifere ruginite, prize rupte, elemente de rezistenţă ale construcţiei desprinse, fundație cu crăpături la ziduri.

Sursa Foto: ANPC

De-asemenea, au fost descoperite și alimente păstrate necorespunzător.

Pe de altă parte, președintele Consiliului Județean Giurgiu, Dumitru Beianu anunță pe pagina sa de Facebook, că face propriile controale la centrele DGASPC, care vizează îmbunătățirea condițiilor de locuit. Doar în această săptămână a vizitat 20.

El scrie că evaluările se fac la standardele Horeca și publică fotografii de la astfel de centre, unde totul arată impecabil.

Dumitru Beianu precizează că unul dintre centrele vizitate – ulterior postării sale – și de ANPC va fi expertizat pentru a stabili ce lucrări sunt necesare.

Foto: Dumitru Beianu