Confidenţialitate

Gimnasta Simone Biles: Sprijinul primit de la oameni, mai important decât performanţele

Gimnasta americană Simone Biles, de patru ori medaliată cu aur olimpic, a reacţionat la valul de susținere pe care l-a primit după ce s-a retras din finala concursului de individual compus la Jocurile Olimpice.

În vârstă de 24 de ani, sportiva a spus că sprijinul pe care l-a primit din partea fanilor este ”mai important decât performanţa din gimnastică”.

Federaţia americană de gimnastică a informat că Simone Biles s-a retras din finala concursului de individual compus de joi, pentru a se concentra pe sănătatea sa mintală.

Simone Biles, care a fost victimă a abuzurilor sexuale, a vorbit despre necesitatea ”de a ne proteja mintea şi corpul”, subliniind că ”suntem oameni la sfârşitul zilei’.

Gimnastul britanic Max Whitlock şi-a exprimat susţinerea pentru decizia lui Biles postând un mesaj pentru aceasta: ”Ţi-ai depăşit limitele de nenumărate ori. Odihneşte-te, nu te grăbi’.

Mijlocaşul echipei de fotbal Manchester United, Paul Pogba, a menţionat, într-o postare pe contul său de Twitter că decizia lui Biles de a se retrage a reprezentat ”un moment de forţă incontestabilă”.

Starul pop Justin Bieber, care el însuşi şi-a scurtat un turneu mondial din 2017, invocând anxietatea şi epuizarea, s-a declarat ”mândru” de decizia luată de Simone Biles. ”Nimeni nu va înţelege vreodată presiunile cu care te confrunţi!’, a postat Bieber pe Instagram. ”Oamenii au crezut că sunt nebun pentru că nu am terminat turneul Purpose, dar a fost cel mai bun lucru pe care l-am făcut pentru sănătatea mea mentală!”, a adăugat starul pop.

Susan Rice, consilier principal al preşedintelui Joe Biden, a punctat pe Twitter: ”Mulţumim lui Simone Biles pentru că ne-a reamintit că sănătatea mintală este pe primul loc”.

Simone Biles, care a cedat în timpul finalei pe echipe şi s-a retras din competiţie, acuzând presiunea prea mare, este însă calificată în cele patru finale individuale, ce vor avea loc săptămâna viitoare.

”Simone va continua să fie evaluată zilnic pentru a se determinat dacă va participa în finalele pe aparate de săptămâna viitoare”, a precizat federaţia americană.

”Susţinem pe deplin decizia sa şi aplaudăm curajul ei de a da prioritate bunăstării sale. Curajul său arată, încă o dată, de ce este o inspiraţie pentru atâtea persoane”, a mai adăugat forul american.