Gigi Becali, eliberat conditionat

Gigi Becali a fost condamnat – pe 20 mai 2013 – la 3 ani de închisoare în dosarul schimburilor de terenuri cu Ministerul Apărării. Ulterior, a primit un spor de pedeapsă de 6 luni, după alte două condamnări: în dosarul Valiza și în cel al sechestrării persoanelor care i-au furat mașina.

Pe 6 martie, judecătoria Medgidia a stabilit că acesta îndeplinește toate condițiile pentru a fi eliberat condiționat, dar procurorii au înaintat recurs. Tribunalul Constanța a menținut însă decizia eliberării condiționate, după aproape 2 ani petrecuți în închisoare de patronul Stelei. Aflat într-o permisie de 5 zile, Gigi Becali a participat, duminică, la slujba de la biserica din Pipera şi le-a spus jurnaliștilor că de acum înainte va sta departe de viața publică. (AUDIO)

De-a lungul procesului, avocatul lui Gigi Becali a spus că finanțatorul Stelei a făcut acte de caritate, cât timp s-a aflat după gratii, a participat la toate activitățile din penitenciar, a fost de 11 ori recomensat în timpul detenției și a achitat intergral prejudiciul constatat în dosarele în care a fost condamnat. În plus, a scris două cărți: una pe teme religioase , ‘Muntele Athos, patria Ortodoxiei’, și una pe teme sportive ‘Becali şi Steaua’. Fiecare carte scrisă îi aduce unui condamnat o reducere cu 30 de zile a pedepsei.