Ghiseul.ro și Spațiul Privat Virtual al ANAF vor fi interconectate

De săptămâna viitoare, Ghiseul.ro și Spațiul Privat Virtual al ANAF vor fi interconectate, au declarat reprezentanții Ministerului Finanțelor pentru G4 Media.

Astfel, cei înregistrati în Spațiul Privat Virtual vor putea plati obligațiile fiscale la buget direct cu cardul bancar, soluție care va permite achitarea a peste 30 de impozite și contribuții. Totodată, Ministerul Finanțelor lucreaza la înrolarea contribuabililor în SPV cu ajutorul identificării în sistem video.

În Spațiul Privat Virtual, la accesarea serviciului “Plata obligațiilor fiscale”, se va afișa pagina de pornire si se alege CNP-ul pentru care se dorește plata.

În cazul persoanelor care se autentifică prin nume, parola si OTP, în listă o să apară doar CNP-ul titularului de cont.

Apăsând butonul „Afișare obligații restante”, apare lista darilor ce pot fi plătite prin ghiseul.ro, de la impozitul pe venituri, la contribuții, accize colectate și până la plata unor penalități.

La apăsarea butonului „Plătește”, utilizatorul va fi direcționat către serviciul de plată online al platformei ghiseul.ro, unde trebuie sa bifeze căsuța „Aprob plata și sunt de acord cu termenii și condițiile de utilizare”.

Din această pagină nu mai există posibilitatea întoarcerii la serviciul disponibil în SPV.

Contribuabilii vor avea opțiunea să se înregistreze online în SPV printr-o verificare video în baza documentelor transmise și/sau a informaţiilor comunicate pe baza acordului privind prelucrarea datelor cu caracter personal.

În acest sens, contribuabilul va utiliza sistemul video oferit pe platforma informatică dedicată. Persoana fizică trebuie să se programeze online, prin aplicația disponibila pe site-ul ANAF selectând data și ora la care este disponibilă pentru a fi inițiată procedura de identificare vizuală online.

Când aceasta s-a realizat cu succes, contribuabilul va primi mesaj pe adresa personală de e-mail.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS