Confidenţialitate

Ghiduri complete, în funcție de sector: Cum și unde reciclăm deșeurile în București | VIDEO

Bucureștenii au la dispozitie câte un ghid complet de reciclare a deșeurilor, în funcție de sector.

Asociatia Viitor plus a reunit pe hartareciclarii.ro, informatii pe sectoare, despre cum se face selecția ambalajelor de plastic, carton, hartie, sticlă, aluminiu, dar și unde puteti duce haine de care nu mai aveti nevoie, electrocasnice sau chiar deseuri de constructii.

Găsiți informații structurate pe fiecare sector in parte: cum colectati uleiul, aparaturile electrocasnice, hainele sau materiale de constructii si mai ales unde le puteti duce.

Informatiile se adresează și celor care locuiesc la bloc, nu doar celor care stau la case si pentru care e mai usor procesul de colectare.  În sectorul 1 de exemplu, Primăria a început să distribuie, la finalul acestui an, compostoare de grădină pentru deșeuri biodegradabile și resturi vegetale.

Tot în sectorul 1, deșeurile voluminoase mobilă, saltele, anvelope și deșeurile electronice și electrocasnice se ridică în mod gratuit în fiecare a doua duminică a fiecărei luni, dacă faceti programare cu cel puțin 3 zile înaintea zilei de colectare.

În București rata reciclării e în jur de 10 la sută, și pentru că multi nu stiu cum să separe plasticul de carton sau de hârtie.

În sectorul 4 deșeurile din construcții și renovări sunt ridicate de firma de salubritate contra cost, un sac costă  60 de lei, iar plata se face în avans, la sediul Rosal.

Ce facem cu uleiul după ce îl folosim și unde îl ducem? În funcție de sector la stații de carburanti.

Ghidurile indică și ce magazine primesc haine pentru donații în funcție de sector.

Aici ghid pentru sector 1

Aici ghid pentru sector 2

Aici ghid pentru sector 3

Aici ghid pentru sector 4

Aici ghid pentru sector 5

Aici ghid pentru sector 6