Confidenţialitate

Ghidul MAE pentru spectatorii care vor merge în Qatar la Cupa Mondială. Ce nu trebuie să faceți în preajma unor obiective și ce importuri sunt interzise

Ministerul Afacerilor Externe a publicat un ghid de călătorie pentru Qatar, unde se vor juca meciurile Cupei Mondiale de Fotbal. Pentru prima dată competiția va avea loc în Orientul Mijlociu și este prima organizată de o țară arabă, majoritar musulmană.

Cea de-a 22-a ediție a Cupei Mondiale de Fotbal va avea loc în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie.

Ministerul român de Externe îi sfătuiește pe cei care vor să asiste la meciuri să se asigure că au pașaport valabil cel puțin 6 luni după data planificată pentru întoarcerea din Qatar și să aibă asigurare de călătorie care să acopere și eventualele cheltuieli cu asistența medicală, care e la standarde ridicate, dar poate fi costisitoare.

Pentru a putea intra în Qatar, cei care au bilete la meciuri trebuie să aplice pentru cardul Hayya.

Deținătorii acestuia și, dacă doresc, alți trei invitați, vor putea intra în Qatar în intervalul 1 noiembrie – 22 decembrie.

Pentru restul vizitatorilor, intrarea în Qatar va fi interzisă cu mici excepții, în cazul celor cu permise de ședere sau de muncă.

Ghidul Ministerului de Externe vine și cu detalii legate de cultura țării din Orientul Mijlociu.

În preajma moscheilor sau a altor obiective religioase ar trebui să vă asigurați că acțiunile dumneavoastră nu sunt ofensatoare, iar orice gest de intimitate între persoane în public poate fi considerat ofensator, precizează MAE.

În Qatar sunt sancțiuni grave pentru importul anumitor bunuri precum carne de porc, țigări electronice și pentru orice poate fi perceput drept material pornografic.

Pedepsele pentru consumul sau deținerea de droguri sunt severe indiferent de cantitatea acestora.

Este o infracţiune să consumi alcool sau să fii sub influenţa alcoolului într-un loc public.

Foto: Shutterstock

Citește și: Cupa Mondială de Fotbal din Qatar: Până acum au fost vândute aproape 3 milioane de bilete. La unele partide locurile au fost epuizate