Confidenţialitate

MAE: Ghidul alegătorului român la secțiile de votare din străinătate pentru alegerile europarlamentare | AUDIO | DOCUMENT

Ministerul Afacerilor Externe a publicat un ghid pentru cei care vor să voteze la alegerile pentru Parlamentul European la secțiile din străinătate. Sunt peste 900 de secții organizate în afara granițelor, în condițiile în care legislația actuală nu reglementează votul prin corespondență.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ghidul este publicat pe pagina de internet a Ministerului Afacerilor Externe și răspunde celor mai frecvente întrebări cu privire la scrutinul din 9 iunie: cine are drept de vot, actele de identitate cu care se poate vota, programul de votare și așa mai departe.

În total, vor fi 915 secții de votare în străinătate mai mult decât dublu față de numărul din 2019.

Votarea începe la ora locală 07:00 și se încheie la ora 22:00, cu posibilitatea de prelungire până la miezul nopții.

România va avea pentru următorii 5 ani, 33 de eurodeputați care vor fi aleși pe 9 iunie, când au loc alegerile europarlamentare. Este pentru a cincea oară când au loc alegeri europarlamentare în România. Cea mai mare prezență a fost la ultimul scrutin – 51%.

Ghidul alegătorului român la secțiile de votare din străinătate pentru alegerile europarlamentare

 

 

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Ce este important, pentru alegător, la alegerile locale comasate cu alegerile europarlamentare? Septimius Pârvu explică | VIDEO